Внесено зміни щодо відкриття рахунків в процедурі банкрутства

Внесено зміни до Інструкції про порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків та кореспондентських рахунків банків – резидентів і нерезидентів, щодо відкриття рахунків для здійснення операцій, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства.

За минулою редакцією, відповідно до пункту 60 Інструкції було передбачено відкриття банком поточного рахунку на ім’я фізичної особи – банкрута. Наразі, банк  відкриватиме поточний  (спеціальний/окремий) рахунок арбітражному керуючому  (керуючому  реструктуризації,  керуючому реалізацією) для  проведення  процедури реструктуризації  боргів/погашення боргів боржника–фізичної особи/фізичної особи-підприємця.

Також, зазначено, що банк, в якому відкрито поточний рахунок для розрахунків з кредиторами зобов’язаний,  у  разі  відсторонення арбітражного  керуючого від  виконання повноважень,  переказати  кошти  з  такого  рахунку  на  рахунок  нового арбітражного керуючого, призначеного господарським судом для виконання повноважень керуючого реструктуризацією або керуючого реалізацією майна боржника.