Прес-конференція “Bankruptcy.net/: перезавантаження бізнесу – превентивна реструктуризація як ключ до успіху

12/07/2024

В Україні активно обговорюють запровадження механізму превентивної реструктуризації боргів бізнесу. Нещодавно відбувся круглий стіл «Bankruptcy.net/ Перезавантаження бізнесу: Превентивна реструктуризація як ключ до успіху», модераторами якого виступили Олексій Воронько, Голова Комітету АПУ з конкурсного права, та Наталія Тищенко, Заступниця Голови Комітету АПУ з конкурсного права, керуюча партнерка ЮК Нобілі.

На заході обговорювали важливість та необхідність запровадження цього механізму, що є комплексом заходів, спрямованих на покращення бізнес-клімату в Україні. Це демонструє прагнення уряду створити умови, за яких підприємці матимуть більше можливостей для подолання фінансових труднощів та розвитку своїх компаній. Відповідний законопроєкт вже ухвалено Верховною Радою в першому читанні.

В обговоренні взяли участь розробники законопроєкту №10143 – Олексій Мовчан, народний депутат ВР IX скликання, та Юліан Хорунжий, старший партнер Ario Law Firm. До дискусії також долучилися судді Верховного Суду, представники Міністерства юстиції, Національної асоціації арбітражних керуючих, Аудиторської палати України, АТ «НАК «Нафтогаз України», представники фінансового та юридичного ринків, а також працюючого приватного бізнесу.

Механізм превентивної реструктуризації дозволить бізнесу уникнути банкрутства, зберегти робочі місця та продовжувати свою діяльність. Це важливий крок у створенні стабільних та передбачуваних умов для ведення бізнесу в Україні.