Розпочався процес формування правових основ діяльності Єдиної СРО – маленький крок на шляху до великих змін.

05 червня 2019 року відбулась Перша зустріч Координаційної ради зі створення Єдиної арбітражних керуючих, де взяли участь  представники юридичних фірм, народні депутати та відомі фахівці сфери банкрутства, серед яких, керуючий партнер ЮК «Нобілі» – Наталія Тищенко .

Показово, що заради головної мети заходу абсолютно всі долучилися до заклику «без брендів», що надало змогу максимально зосередитися на вирішенні питання щодо створення Єдиної СРО.

В результаті зустрічі була сформована робоча група, що займатиметься розробкою нормативно-правової бази. Як зазначалося на Зустрічі, першочерговим завданням є розробка наступного пакету документів: статут СРО, Кодекс етики, Положення про членські внески, Положення про ревізійну комісію, про Раду арбітражних керуючих та про ради арбітражних керуючих в регіонах. Наголошено, що перераховані документи повинні бути готовими ще до Установчого з‘їзду арбітражних керуючих, на якому буде створена єдина СРО.

 

Нагадуємо, що восени набуває чинності новий Кодекс з процедур банкрутства, відповідно до положень якого, арбітражні керуючі мають сформувати Єдину Саморегулівну організацію, до якої входитимуть усі арбітражні керуючі, інформація про яких міститься в Єдиному реєстрі  арбітражних керуючих України.