Презентація Науково-практичного коментаря Кодексу України з процедур банкрутства в інституті міжнародних відносин

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 лютого, Наталія Тищенко, керуюча партнерка ЮК “Nobili” провела презентацію Науково-практичного коментаря Кодексу України з процедур банкрутства для студентів Навчально-наукового інституту міжнародних відносин.

Мета цієї зустрічі полягала в поширенні знань про банкрутство серед молодих спеціалістів. Наталія Тищенко, ставила перед собою завдання інформувати та навчати нове покоління про ключові аспекти банкрутства. Її виступ спрямований на підвищення рівня розуміння студентів щодо цієї теми та надання практичних рекомендацій, які будуть корисні в майбутній кар’єрі.

Сьогодні банкрутство – це звичайний інструмент для бізнесу. Він допомагає оптимізувати фінансові процеси, надає час для перезагрузки в складних ситуаціях (мораторій), вивільняє активи чи допомагає перерозподілити їх, а також що найактуальніше – допомагає відновити бізнес.

Популярність процедур банкрутства можна побачити за кількістю відкритих справ в судовому реєстрі. Але кількість спеціалістів, які спеціалізуються на цій практиці дуже мала. Процедури банкрутства не такі прості, як здаються на перший погляд і потребують досвіду.

Тому практики ЮК «Nobili»  та науковці Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого зробили продукт, який принесе користь всім, хто бажає освоїти практику банкрутства. Цей коментар – це синергія наукової думки і практики.

Наталія Тищенко має понад 22 роки практики у сфері банкрутства та є однією з авторів Науково-практичного коментаря. Тому учасники заходу мали унікальну можливість отримати знання та поради у сфері банкрутства від експерта в цій галузі.

Наталія Тищенко розвіяла всі міфи та розкрила таємниці про банкрутство і розповіла про:
– Історію створення Кодексу України з процедур банкрутства;
– ідею написання Науково-практичного коментаря;
– труднощі, з якими можуть зіткнутися юридичні та фізичні особи у сфері банкрутства;
– відповіла на питання активних студентів.

«Наші процедури банкрутства вже адаптовані під європейське законодавство. На сьогоднішні є невиконаною лише одна директива ЕС щодо превентивних заходів запобіганню ліквідації. Наразі законопроєкт знаходиться у ВР і чекає на розгляд.

Ми хочемо, щоб юристи розуміли не тільки текст закону, але і його життєву суть.
Практика банкрутства в Україні – це можливість допомагати підприємствам вирішувати труднощі, визначати нові шляхи та створювати більш стійкі економічні умови для розвитку.

Зараз, коли ви навчаєтеся, вивчаючи теорію та практичні навички, важливо розуміти, що ви вибираєте не тільки професію, а й шлях життя, що ви стаєте частиною системи, яка може визначити майбутнє нашої країни” – звернулася до студентів Наталія Тищенко.

У знак подяки університету за віданність навчанню нових спеціалістів, розвитку освіти та науки, Наталія Тищенко подарувала примірник Науково-практичного коментаря КУЗПБ у бібліотеку Навчально-наукового інституту міжнародних відносин.

Юридична компанія “Nobili” дякує усім, хто був присутній на презентації Науково-практичного коментаря Кодексу України з процедур банкрутства.