Система Prozorro – “попутний вітер” або “вітер опору” в роботі арбітражного керуючого?

Система Prozorro – “попутний вітер” або “вітер опору” в роботі арбітражного керуючого?

18 жовтня співробітники Nobili Юридична компанія відвідали Q & A-сесію: “Продаж майна боржників-банкрутів в епоху Prozorro” .На сесії широко розкрили технічний момент використання системи Prozorro, що допоможе арбітражним керуючим швидше вникнути в роботу з електронними торгами в системі.

Владіслава Грудовая і Олександр Акуленко пояснили технічні нюанси роботи з системою Prozorro, а саме:

– Як створити лот в системі;

– Як правильно вибрати аукціон для продажу лота;

– Які бувають аукціони і їх відмінності;

– Які принципи роботи аукціону в системі Prozorro;

– Принципи виплати винагороди;

Роз’яснили які поля є обов’язковими для заповнення при реєстрації в системі Prozorro і при створенні лота. Більш того, Prozorro стверджує, що технічної можливості зупинити торги, зняти лот з аукціону, провести аукціон “нишком” або “для своїх” немає! Команда Prozorro робить акцент на тому, що фактично управління і процес не регулюється і не може бути змінений НАВІТЬ технічно і при великому бажанні фахівецем .

Владислава Грудовая зробила твердження, що зупинити аукціон неможливо навіть за рішенням суду, через що виникають питання, чи правильно це?

Що порадувало особисто мене, так це простота і приємний інтерфейс Prozorro. В особистому кабінеті арбітражного керуючого можна внести відразу кілька підприємств, які проходять процедуру ліквідації. Зручно відстежувати і керувати лотом .Більш того, досить ясно пояснили про реєстрацію лотів на майданчику. Як говорить команда Prozorro, що немає сенсу реєструвати 1 лот на декількох різних майданчиках, так як його буде видно з будь-якого майданчика.

Іріна Сербін розкрила правові моменти роботи системи Prozorro і аспекти реалізації майна боржника відповідно до Кодексом.

Важливий момент зазначив Юліан Хорунжий, а саме про своєчасне внесення гарантійного платежа.

Підводячи підсумки, можна сказати що практикум пройшов плідно. Найголовніше, що всі бажаючі могли побачити як працює система зсередини і задати свої вопроси.

Щиро сподіваємося, що робота в системі Prozorro буде такою ж легкою як пройшла Q & A сесія і стане “попутним вітром” в роботі арбітражних керуючих.